ELS CATALANS ENS ENSENYEN GRÈCIA

El programa de TV3, Afers Exteriors, presentat per Miquel Calçada, ens ensenya com viuen els catalans arreu del món. Es veu que ens hem escampat per tot arreu!
Aquesta setmana ha tocat viatjar a Grècia, de la mà del director de l'Institut Cervantes a Atenes, l'Eusebi Ayensa.




Mireu el vídeo i poseu als comentaris què us ha semblat, què queda de la Grècia clàssica, com veieu les restes...

Comentaris

Montse ha dit…
Nois, tinc el gran plaer d'haver estudiat amb l'Eusebi, un gran hel·lenista de Figueres. Des d'aquí li envio molts records i l'encoratjo en la feina que està fent.
Judith ha dit…
Hola

Quan he vist aquest video he vist que estaria molt interessant i així ho ha estat, cal dir que jo mai havia vist aquest programa de TV3 potser el mirare d'ara endavant.
Aquest video m'ha semblat molt interessant perquè he pogut saber moltes coses més de Grècia, per exemple que el iogurt grec s'ha fet allà que els Jocs Olimpics del 1896 i que en aquesta ciutat està la coneguda Acropòlis d'Atenes
Actualment nomes es conserva com a peça originaria l'estructura i el teulat encara que la part decorativa no és del tot original. Antigament l'Acropòlis estava pintada de colors cridaners (blau,taronja,vermell)encara que actualment està pintada d'un color marbre clar ja que els colors en que estava pintada sobtaria molt a la gent.
Els petits detalls que encara es conserven de l'Acròpolis d'Atenes es conserven en el "Museu British" de la ciutat de Londres i el "Museu d'Acròpolis" d'Atenes.
Aquesta notícia m'ha semblat molt interessant i el programa també.

Molt interessant el video
abigail ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
abigail ha dit…
Molt interessant aquest vídeo!


M'agrada que encara sobrevisquin cosses antigues, també es sorprenent que el iogurt es conserva tal i com era antigament..
també m’agrada’t allò de quan els grecs anaven amb turques i ho van representant pel carrer.
I algunes coses que encara es conserven.
Andrea Padilla ha dit…
Cal dir que tenim molta sort de poder visitar moltes restes que es conserven en bastant bon estat. Com el Panteó de Grècia, que tot i no tenir algunes figures decoratives perquè estan en mal estat a alguns museus, podem observar les copies en el mateix monument. També podem veure molt art clàssic, el primer teatre on es van fer tragedies gregues, la filosofia va influir en la societat, els judicis i la política ja que l'àgora era on es reunia tota la població.

Aquest vídeo és molt interessant i ens ha agradat molt.

Andrea i Mireia
Jony ha dit…
M'ha agradat molt el documental!!

pel que fa als elements o restes que han sortit o s'han fet menció en el reportatge són el temple,l'acropolis, el panteó, el teatre, la plaça pública anomenada àgora i un petit cartell on en grec fica que era l'antic gimnàs.
Aquests detalls i altres que formen la cultura grega encara perduren fins als nostres dies, ja que la filosofia, els termes i balnaris, els jocs olímpics, la democràcia, la y grega o fins i tot el iogurt grec ens demostren que els humans seguim tenint les mateixes ambicions i forma de vida que els antics grecs.
David ha dit…
Es molt interessant aquest video!

Trobo que el "Mikimoto" es un bon expecialista en aquestes coses i ho ha explica molt bé. En aquest video he après moltes més coses de que las que sabia sobre els grecs.
roger ha dit…
Hola,

Jo, quan van fer aquest programa, el vaig veure per TV3. Trobo que aquest video ensenya bastantes coses i que si el fessin de roma o altres ciutats antigues, seria interesant veure'l.
eva ha dit…
Aquest video enseña moltes coses de Grecia i tambe explica varies coses sobre Grecia. Crec que si ho fessin sobre unes altres ciutats seria tambe molt interesant.
Joan Giralt ha dit…
Ja havia vist aquest capítol de "Afers exteriors" però no m'ha fet res tornar-lo a veure.
De la Grècia clàssica encara es conserva el Panteó i crec que amb els anys que han passat, i veient altres restes d'aquella edat, està prou ben conservat. M'ha agradat saber que el Panteó i/o l'Acròpolis eren de colors blau i vermell entre d'altres.
D'aquest capítol en trec també, a banda de les restes de la Grècia clàssica, la tranquilitat que hi ha en algunes parts d'aquest país.

αντίο
oriol c ha dit…
Aquest video m'ha agradat força crec que esta molt ben fet i et dona força informació no molt coneguda com:que el Panteo estava pintat de colors molt vius, i tambe et diu l'experiencia que hi tenen persones d'aqui que viuen allà.
Arnal ha dit…
Doncs a mi els colors de l'Acropolis no m'als imagino tal i com diuen pero suposo que devia ser veritat, sorprenent, peró cert. A part de tot lo de l'Acropolis el que m'ha inpresionat mes es la "huella" que a deixat Catalunya en concret els almogavers a Grécia i m'ha fet gracia la de els turcs i els catalans. A part de tot el que seria de cultura m'ha encantat la platja d'aquell poble.
Judit ha dit…
Crec que tenim molta sort que encara hi hagin restes, i que podem fer un programa.
El vidio es vestan interessant.
Elena ha dit…
Montse, que be que hagis estudiat amb l'Eusebi, algun dia ens el podries portar, no? Així el coneixem tots.:)
Tenim molta sort de poder vsitar molts monuments així s'haver com eren els teatres, els coliseus, etc. Encara que molt no es conserven en bon estat i podem trobar petites restes en museus.
--XeXu-- ha dit…
Aquest video està molt bè. M'ha ensenyat coses que no sabia com: que l'acròpolis es pintava de colors.
I el poblet on vivia aquella tal Esther era molt maco. Montse tu vas estudiar amb l'Eusebi?
beeRtaa ha dit…
Amb l'Eusebi :)
Tenim sort de poder veure i visitar molts monuments així, com surt en el video, s'haver com eren els teatres, els coliseus, etc. Encara que hi ha molts que no es conserven tant be pero tenim el recurs de poder-los veure a diferents moseus, encara que siguin petites parts.
oriol ha dit…
és un plaer saver, i poder veure les restes de civilitzacions ja milenaries.El millor sria veure-les en directe... Peò ja està bé amb el video:).
Moltes de les coses d'aquestes antigues civilitzacions són el fruit del que som ara.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES