CARONT
Els grecs sempre van crear divinitats per explicar els fenòmens que passaven en el món. La mitologia grega va crear figures com la de Caront per explicar què passava quan una persona es moria i com la seva ànima aconseguia passar a altre món. Tot i que les religions i les creences van evolucionant el pas dels segles, aquest personatge mitològic encara és la representació de la qual forma part de moltes obres d'art.
Caront (que vol dir brillant intensa) és el barquer d'Hades (déu dels morts). Encarregat de transportar les animes dels difunts a la seva barca sobre les riberes de l'Aqueront.
Els difunts havien de portar òbol per poder pagar a Caront i portar-los fins al més enllà. És la raó perquè l'antiga Grècia enterraven els seus difunts amb una moneda sota la llengua o sobre els ulls (s'han trobat restes arqueològiques sobre difunts fent aquesta pràctica). Però, en canvi, aquells que no podien pagar a Caront, estaria condemnat a vagar cent anys a les riberes de l'Aqueront. Passat aquest temps, Caront els permetia creuar sense pagament.
No hi ha un mite principal sobre Caront, però si hi ha mites on surt aquest ser.
Eros I Psique
Segons el mite d'Eros i Psique. Psique va haver de pagar a Caront perquè el portés on era Persèfone perquè li donés una part de la seva bellesa per a Venus. Un cop més va tornar de pagar a Caront perquè li tornessin.
Treball d'Hèracles
L'últim dels dotze treballs d'Hèracles era capturar Cèrber. Ell va anar a l'inframon acompanyat per Atena i Hermes. Gràcies a l'assistència d'Hermes i del seu propi aspecte ferotge, va aconseguir convèncer a Caront a transportar-lo sense haver de pagar res. Però a conseqüència d'aquell acte, Caront va ser empresonat un any.
Orfeu
Orfeu va aconseguir creuar dues vegades. El primer viatge va ser quan va encantar a Caront amb la seva música per portar a la seva amada, Eurídice, on el va perdre a la tronada. El seu segon viatge va ser quan va morir a mans de les Mènades.
Comentaris