L'ALIMENTACIÓ A L'ANTIGA GRÈCIA
L'aliment principal dels grecs era un tipus de menjar que estava compost només de cereals. També s'alimentaven de llegums, fruita, bastantes verdures i hortalisses fins al punt de que el poeta Antífanes els va anomenar menjaires de fulles.
Els animals que els feien engreixar eren el porc, el bou, el xai, és a dir la carn. També, consumien tot tipus d'ocells i peixos. Els ous se'ls menjaven de diferents maneres. La llet i el vi normalment ho barrejaven amb aigua. Van ser les begudes més importants; però també bevien aigua i hidromel, que era una beguda feta amb mel i aigua. Van elaborar el formatge per conservar la llet que ningú consumia. Donaven gust als aliments amb orenga, oli i sal, i fer-ho dolç i posaven mel.
Els grecs s'alimentaven uns tres o quatre cops al dia. A l'hora de l'esmorzar que s'anomenava akratismós, menjaven un tipus de pa que és el pa d'ordi i el sucaven amb vi que s'anomena akratos, i de tant en tant ho complementaven amb figues i oliven. El dinar era molt ràpid i s'anomenava ariston. El sopar, que s'anomenava depinon, era l'àpat més important de tots. Els homes i les dones menjaven per separat. En cas de que la casa fos petita, els homes menjaven en primer lloc, llavors menjaven les dones i finalment els esclaus.
Normalment menjaven asseguts ens cadires i els bancs els utilitzaven per banquets. Les taules altes eren per els àpats i les baixes per els banquets. Aquests menjaven tot amb els dits i no feien servir coberts, només la cullera i els ganivets que els utilitzaven per tallar la carn.
El simposi o el banquet grec:
El simposi, més ben conegut com a reunió de bevedors, consistia en dues parts: La primera es dedicaven a menjar, i la segona part és dedicada a la tertúlia acompanyada de begudes. Es començava amb un glop en honor de Dionís, i llavors mantenien conversa o jocs de taula. Fins i tot havia ballarins, acròbates i musics per entretenir els comensals. Els convidats s'ajeien en sofàs.
Manal Boukilou
1r Batx
Comentaris