EL VOL D'ÍCAR

Segons la mitologia grega, Dèdal, un gran arquitecte i artista d'Atenes, va haver de fugir de la ciutat perquè havia assassinat el seu nebot. 
A causa d'aquest fet van enviar Dèdal a Creta, l'illa més gran de Grècia, on hi havia un Laberint construït per ordres del rei Minos. Aquest, va empresonar a Dèdal i al seu fill dins del laberint, perquè van ajudar Ariadna (filla del rei Minos) i Teseu (rei d'Atenes). 
Dèdal estava desesperat per trobar la manera d'escapar-se del laberint, així que va dissenyar dos parells d'ales fetes de plomes d'ocells i cera d'abelles per ell i per al seu fill, amb l'objectiu de poder volar i sortir d'allà. Com que les ales tenien la cera per estabilitzar les plomes, Dèdal va advertir al seu fill Ícar que no volés molt a prop del sol, perquè sinó es fondria la cera, i tampoc massa lluny, ja que sinó es remullarien i seria més difícil volar.
Aquestes van funcionar i junts van poder escapar de Creta. Malauradament, Ícar va oblidar-se del que li va dir el seu pare i va elevar-se massa, i com va preveure Dèdal, la cera de les ales del seu fill es van fondre per culpa del sol. 
A causa d'això, Ícar va caure al mar, es va ofegar i va morir. El pare, entristit per la seva mort, va buscar el seu cos i va enterrar-lo a l'illa d'Icària, que rep el nom en honor del seu fill. 


La caiguda d'Ícar, de Jacob Peter Gowy



Alba Riera
1r batx

Comentaris

Judith Rodríguez ha dit…
Ja coneixia aquest mite però fent una mica de recerca he trobat una interpretació molt interessant; Ícar simbolitza el jovent, la rebel·lió dels joves respecte els pares. També representa l'atracció dels joves per el perill i l'amor a l'aventura, tot i que després en puguin sortir perjudicats.
Anònim ha dit…
Coneixia aquest mite, però només la idea general, la imatge d'Ícar volant amb les ales de cera. M'ha agradat conèixer-la amb més profunditat. Em sembla curiós el fet de que el seu pare enterrés el cos d'Ícar a la illa que porta el seu nom en el seu honor, sobretot després de que assassinés al seu nebot. Bona feina!
Aquest mite simbolitza la passió i l'amor que els joves tenen cap a les aventures perilloses i excitants.
D'aquest mite n'he cercat informació i he trobat una frase que va dir Dèdal al seu fill abans de volar: "Hoy volaremos, y como dos águilas nos elevaremos en el espacio". Frase que lamenta dir després de la mort del seu fill.
Jana Casacuberta ha dit…
Un mite molt interessant. Ícar simbolitza les irresistbles ganes de l'ànima humana de voler sempre més i anar més lluny, però si un no és prudent i no coneix els seus límits, aquest desitg pot acabar en una catàstrofe, com el que li va passar al protagonista. També podem interpretar el mite com una lliçó, fer cas a la gent amb més experiència que nosaltres, en aquest cas el pare d'Ícar, ja que ells saben del que parlen i això ens podria evitar problemes.
Per mi aquest mite és diferent a els altres, perquè aquest es pot interpretar de moltes formes diferents com la del jove que no escolta les advertències i vola massa amunt, aspirà a massa i cau en el seu intent. Però,jo, des del meu punt de vista, em fixaria en aquest drama de ser pare, que tu ajudes i vols el millor per el teu fill però en alguns casos tristament el fill pot acostumar-se a a la teva ajuda constant i inconscientment la ignora. Fet que quan arriba la hora de la veritat pot acabar enfonsant a la persona. Molt bona feina !

Martí Grau Alemany
1r Batx
Marco Peña ha dit…
Les formes diferents de entendre, i interpretar aquest mite es el que fa que sigui un dels més polivalents, i fa que avui en dia es pugui seguint sent una referencia, de com la ignorancia i no escoltar, fa que caiguis en el no escoltar i acabar malament. Bona feina
Berta Dong Reixach ha dit…
Molt interessant!
Per part del pare va ser molt intel·ligent l'ho de construir les ales amb cera i també els seus consells eren magnífics i totalment certs.
Em fa una mica de pena Dèdal ja que va morir tot i sabent els advertiments que l'hi havia donat el pare, podia haver evitat la mort des de el meu punt de vista.
Trobo que és una història molt maca.
Unknown ha dit…
Pero tambe diuen que ícar es va quedar vivint a atenes

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES