POMPEIA

Pompeia, situada al sud d'Itàlia, era una ciutat molt activa durant l'imperi Romà. La seva ubicació prop del Mont Vesuvi, la va convertir en una destinació clau per al comerç i la cultura en el segle I dC.
L'erupció del volcà Vesuvi va ser un desastre catastròfic que va passar a l'any 79 dC.
Quan el volcà va entrar en erupció, va llençar una gran quantitat de cendres, pedres i gasos calents cap al cel. Aquesta massa va caure sobre la ciutat de Pompeia, cobrint-la completament. Les cases van quedar enterrades sota les cendres, i moltes persones van morir. Va ser una de les erupcions volcàniques més destructives de la història.

Després de gairebé dos mil anys sota la cendra, Pompeia va ser trobada de nou al segle XVIII. Les seves ruïnes ens donen molta informació sobre com era la vida a la ciutat abans de l'erupció.
Després de trobar Pompeia de nou, la gent va treballar molt per salvar i protegir les seves restes. Van fer excavacions per desenterrar les ruïnes i van arreglar els edificis i objectes trobats. Tot això per conservar la història i el valor cultural de Pompeia.

Avui en dia, Pompeia és un lloc molt visitat per turistes de tot el món. La gent ve per aprendre sobre el passat i veure amb els seus propis ulls com era aquesta antiga ciutat. És un recordatori  de com la cultura pot ser poderosa i de com la vida humana pot ser fràgil davant d'ella.

Antigua ciutat de Pompeia i el Mont Vesubi de fons

Us deixo un vídeo perquè veieu com va ser la catàstrofe: 


Bruna Safont 
4t ESO 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES