LES JOIES A ROMA

A l'antiga Roma, les joies no eren simples accessoris, sinó que també eren símbols d'estatus social, poder i creences religioses. Cada joia tenia el seu propi significat dintre de la societat romana.

Anells:

Els anells eren una de les joies més importants de Roma. S'utilitzaven com a símbol d'estatus i poder, i podien portar inscripcions o gravats que identificaven a la persona o família a la que pertanyia. A més, els anells podien ser utilitzats com a segell personal per autentificar documents importants.

  Anell amb pedra preciosa - s.III a.C

Penjolls i arracades:

Eren molt populars entre les dones romanes, i s'utilitzaven tant en el dia a dia com en ocasions especials. Podien estar elaborades amb perles, pedres precioses o amulets, els quals es creia que tenien propietats protectores o màgiques.

    Arracades d'or - s. I d.C 

Diademes i corones:

Eren reservades per esdeveniments especials, com bodes, triomfs militars o festivals religiosos. Representaven poder i autoritat i estaven decorades amb gemmes o altres materials preciosos.

Amulets:

La creença en la protecció sobrenatural era normal a Roma, així que no es estrany saber que moltes persones portaven amulets com a protecció contra el mal d'ull, la mala sort o les desgracies del món. Aquests amulets podien ser simples pedres gravades o elaborades figures de divinitats.

En resum, les joies a l'antiga Roma eren més que un simple accessori, eren una demostració del teu estatus i poder.

Judit Muñoz

4t ESO

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES