COM ERA UN DIA QUOTIDIÀ EN L'ANTIGA ROMA?

Nosaltres sabem com és el nostre dia quotidià però no sabem com era un dia quotidià en l'antiga roma i és per això que os vinc a explicar com era. 

De bon matí, un cop desperts, anaven al fòrum, el centre de la vida cívica, per fer negocis i per socialitzar. Mentrestant, els carrers estaven plens de mercats on oferien productes frescos com fruites, verdures i altres aliments principals que la població menjava. 

Els romans solien fer només dos àpats al llarg del dia. Primer un esmorzar lleuger al matí que solia ser pa, oli d'oliva i fruita. Després, al vespres, feien un segon àpat, però aquest era amb més quantitat. 

Al migdia feien diferents activitats. Alguns anaven a veure espectacles en el circ, altres anaven a veure una lluita de gladiadors o de representacions teatrals. Els nens i nenes anaven a l'escola on estudiarien literatura, matemàtiques, etc.

A la tarda molts romans gaudien de les termes públiques, banyant-se i socialitzant. A mesura que el sol ja s'anava, la gent es reunia amb els seus familiars i gaudia la companyia. 

Abans d'anar a dormir, a vegades, llegien o jugaven a jocs de taula


Forum RomanumWill Hybrid

Lluita de gladiadors, Jean-Léon Gérome, 1872

Així era un dia quotidià en l'antiga roma. Creieu que avui en dia tenim costums semblants als dels romans? Quins creieu que són?

Ishtar Botey
1r Batx 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES