VISITA ALS JARDINS DEL LABERINT D'HORTA


Tot just després d'haver llegit l'entrada que va fer la nostra companya l'Anna Solà, titulada: Restes romanes a Barcelona, vaig decidir-me per fer un volt per algun lloc dels que ella va proposar-nos.


Així doncs, vaig escollir l'opció d'anar als jardins d'Horta els quals gaudeixen d'una part neoclàssica increïble.

El jardí es va començar a fer a l'any 1791 per la família Desvalls, com a un jardí neoclàssic petit. Tot i que a mitjans del segle XIX els descendents del marquès van ampliar el parc amb un jardí romàntic i un de neoclàssic molt més gran en el qual, nosaltres ens centrarem.

Abans que res, l'entrada al jardí ja et deixa bocabadat, podem observar la part sud del jardí romàntic amb la porta xinesa, encara que continuant endavant, trobem l'espectacular part neoclàssica, que s'estén en tres terrasses esglaonades.

Des d'aquí accedim directament al laberint, el principal de tota la zona, però abans d'entrar trobem diferents monuments, temples i bustos com per exemple el temple de Dànae i moltes columnes toscanes.


Dànae, segons la mitologia, va ser una princesa del golf Argòlid, la qual el seu pare la va tancar en una torre per la por que tenia a l'oracle, ja que segons ell, un nét el mataria; però Zeus va entrar en la seva presó amb la forma d'una pluja d'or i, a causa d'això, va néixer Perseu.

El pare, veient que tindria aquest nét, va ficar la mare i el fill en una barca al mig del mar. Encara que després de tot, ells van arribar a terra on després de moltes peripècies, Perseu va aconseguir tornar i complir el que va dir l'oracle.

Ara passem al laberint, on tot just entrar, ens trobem amb un relleu de mabre amb Ariadna i Teseu. Aquest laberint està format per més de 750 metres de xiprers retallats en molt bon estat i on només entrar, pots arribar a pensar que no és gaire complicar sortir, però en un tres i no res ja no saps ni per on has vingut.

En arribar al centre, ens trobem amb l'estàtua d'Eros, el déu responsable de l'amor, la luxúria i el desig, molt associat amb Afrodita. Ell equival en la mitologia romana a Cupido.

Quan aconseguim sortir del laberint podem anar directament a la tercera terrassa, on per les escales trobem un bust de Dionís, el déu del vi i de l'exuberància. A dalt de tot, podem veure que està construït un pavelló dedicat a les nou muses, les divinitats que inspiren les arts de l'escriptura i la música, filles de Zeus i Mnemosine més una escultura que representa a l'art i la natura on podem llegir:

Artis Naturaque Parit Concordia Pulchrum
-L'harmonia de l'art i la natura engendra bellesa- i a l'altre costat:

Ars Concors Foetum Naturae Matris Alumbrat
-L'art harmoniós dóna llum al fruit de la mare natura-

Darrere del pavelló, com es pot veure en la imatge, hi ha un gran estany amb aigua per la font de la nimfa Egèria, la deessa de les fonts.

Aquest laberint us recorda a alguna llegenda?

Si esteu interessats en passejar-vos un bon dia per aquí, us deixo un enllaç dels horaris.



Àlex Alemán
4t B

Comentaris

Bernat Enrich ha dit…
Vuuff! quin leverin mes gran segur que es tardaria bestant a recorrel tot molt bona entrada m'ha agradat molt.
ferran bertran ha dit…
jo el vull recomenr per que es molt gran i divertit aunque no hos sembli pero cuan estars alla encara es mes gran
oriol c ha dit…
Sembla molt interessant a més crec que és una manera divertida de coneixer llegendes i història del Grecs.
Per cert Àlex una gran entrada !

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES