LA RELIGIÓ ROMANA

Els romans eren politeistes, ells creien que tot allò que formava part de la natura, ja fossin animals o paisatges tenien un ésser protector que vigilava. Roma va començar a estendre's i això va fer que aquests déus anessin sent cada vegada més degut al contacte amb altres cultures que tenien altres déus a més a més els romans van adoptar molts dels déus grecs. Aquests déus als que anaven adoptant els canviaven els noms i els representaven de manera que semblessin romans.

Pels romans la religió era un aspecte molt important en la seva vida, dedicaven la major part del temps al seu culte. Per demostrar aquesta importància de la religió a la seva vida resaven i feien sacrificis, ja que tot allò que passava als ciutadans romans era perquè les divinitats ho havien elegit, això segons les seves creences.

Els déus romans principals son els següents:

Júpiter, déu dels déus i déu del cel, equival en la religió grega com a Zeus. És germà de Neptú i Plutó. Era que controlava el clima i la natura. El caracteritzaven els llampecs.

Estàtua de Júpiter


Juno, era l'esposa de Júpiter, era la deessa dels déus. És la deessa equivalent a la deessa Hera en la religió grega. Era la deessa del part i la fertilitat. Se la reconeix per anar sempre acompanyada d'un paó real.

Estàtua de la deessa Juno

Neptú era el déu dels mars i dels rius, és l'equivalent romà a Posidó en la mitologia grega. Se'l sol representa amb un trident a la mà tot i que a vegades va acompanyat d'un dofí.

Estàtua de Neptú
I finalment dintre els déus més importants en la religió romana tenim a Plutó, el déu de la mort, en equivalència a la mitologia romana vindria a ser Hades. Que els romans tinguessin també aquest déu vol dir que creien amb que hi havia alguna cosa més després de la mort. Se'l representava amb un gos de tres caps, que vigilava els inferns.

Estàtua de Plutó


Laura Rovira
1r Batx

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES